نظام حقوقی دریای آزاد
دریای آزاد
ماهیت نظام حقوقی دریای آزاد
انواع آزادیها در دریای آزاد
الزامات در دریای آزاد
آثار حقوقی اصل آزادی دریاها
دزدی دریایی
حمل و نقل برده
بازدید و بازرسی کشتیها
حفاظت و مدیریت ماهیگیری
آلودگی محیط زیست دریایی
نظام حقوقی اعماق دریاها
موافقت نامه نیویورک
اصل صلاحیت انحصاری کشور صاحب پرچم کشتی
الف) تعریف صلاحیت انحصاری کشور صاحب پرچم کشتی (طبق رأی صادره در قضیه لوتوس در دیوان دائمی دادگستری بین المللی در 7 سپتامبر 1927): مسلما این محرز است که خارج از موارد خاصی که حقوق بین الملل مشخص کرده است، کشتیها در دریای آزاد تابع هیچ قدرتی نیستند، مگر قدرت کشوری که پرچم آن را برافراشته اند. طبق اصل آزادی دریاها، یعنی عدم هر گونه حاکمیت سرزمینی در دریای آزاد، هیچ کشوری نمی تواند اقتدار قضائی خود را در مورد کشتیهای خارجی در دریای آزاد اعمال کند.
ب) الزامات کشور صاحب پرچم: ثبت کشتیها، اعمال صلاحیت طبق حقوق داخلی در مورد کلیه کشتیها و خدمه آنها، تضمین امنیت کشتیها از حیث ساخت و تجهیزات و قابلیت دریانوردی آنها.
ج) صلاحیت انحصاری و انواع کشتیها: کشتیهای جنگی و دولتی غیرتجارتی در دریای آزاد از مصونیت قضائی کامل در مقابل سایر کشورها به جز کشور صاحب پرچم برخوردارند.
اما در مورد کشتیهای خصوصی و تجاری، این مصونیت کامل نیست.
منطقه: اعماق دریاها و زیر بستر آنها در جاهای غیر از فلات قاره و منطقه انحصاری اقتصادی.
مقام: یک سازمان بین المللی ناظر بر کلیه فعالیتهایی که در «منطقه» صورت می گیرد. کشورها از طریق او به سازماندهی، هدایت و کنترل کلیه فعالیتها در منطقه می پردازند. مقام بر اصل «برابری حاکمیت کشورهای عضو» پایه گذاری شده است. اعضای آن، کشورهای طرف عهدنامه حقوق دریاها هستند.
منابع: منابع معدنی جامد، مایع و گاز، از جمله کلوخه های چندفلزی که در «منطقه» یا فت می شود.
مبلغ قابل پرداخت 27,500 تومان
برچسب های مهم